Sant eller falskt?


"Alkoholen går fortare ur kroppen om man sitter i bastun eller dricker en massa kaffe"
Påståendet är falskt. Alkohol stannar kvar i kroppen lika länge oavsett vad man har druckit. Det går inte ett dugg fortare om man sitter i bastun, ger sig ut och springer en runda eller dricker en massa kaffe. Det här betyder att även om man har sovit hela natten, är det inte säkert att man är alkoholfri dagen efter.

"10 flaskor starköl motsvarar i kalorier ungefär 15 wienerbröd"
Påståendet är falskt. Men även om just det här påståendet är falskt, så ligger det sanningen ganska nära. Alkohol är kaloririkt. Tio flaskor starköl i veckan motsvarar ungefär att äta nio wienerbröd! Läs mer i "Så påverkas kroppen".

"Man bör absolut inte dricka ens lite vin när man fått antibiotika mot en akut infektion"
När det gäller lite vin och penicillin är påståendet falskt. Men kombinationen alkohol och läkemedel är oftast olämpligt och ibland mycket farligt.

Just när det gäller penicillin så påverkar alkoholen inte medicinens effekt på infektionen, men det är alltid klokast att låta bli att fresta på kroppen med alkohol när man är sjuk. I artikeln "Alkohol och medicin" kan du läsa mer om varför det är olämpligt eller farligt att dricka alkohol när man medicinerar.


Kommentarer
Postat av: Miis

Visste du att det tar tre månader innan kroppen är helt renad efter en utekväll... det innebär att om man går ut varje helg är man ständigt alkoholpåverkad! Tänk på det!! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback